Bios will not load

Discussion in 'Troubleshooting' started by Stein, May 2, 2019.

  1. Stein

    Stein New Member

    Joined:
    May 2, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I think my udoox86 cuad just died. It keep trying to start, bit give up and restart. It never gets to the bios it restarts before. The fan starts and a second later it restarts. Is there a solution to this?
     
  2. waltervl

    waltervl Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    1,979
    Likes Received:
    483
  3. Stein

    Stein New Member

    Joined:
    May 2, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yes udoox86 ultra. I tried the hints inn there about reset with no succes. I assume the udoo is stuck in a hibernate state. (It is bougt sept 2017 and i have not ubgraded the bios). I tried disconect everything with the same result. If i have an sata disc connected then the restart happens as just after the drive gets power, it start spinning and then the udoo restarts. That is why i think the restart is when the bios should start loading.
     
  4. waltervl

    waltervl Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    1,979
    Likes Received:
    483
    Check your power or try booting from a Ubuntu live USB without data disk connected. Also check other connected devices, keyboard, mouse etc.
     
    evaloverde likes this.
  5. Stein

    Stein New Member

    Joined:
    May 2, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I tried but it did not work. Then I installed on a new udoox86 with the same usb stick, keyboard and powersyply. I think there is an os installed on the internal 32Gb drive on my broken board.
     

Share This Page