V8 not booting correctly

Discussion in 'UDOO BOLT' started by Matthew Epler, Oct 25, 2020.

  1. Matthew Epler

    Matthew Epler UDOOer

    Joined:
    Oct 24, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    After several hours of troubleshooting, I still can't get my V8 to boot correctly.

    Current state: it boots to a blank purple Ubuntu screen.

    Things I've done so far:
    • Installed 20.04 from USB to NVME SSD. It booted once, but never again. Just straight to the BIOS.
    • Tried re-configuring BIOS according to some threads in the forums
    • Installed 20.04 to the eMMC, which booted once successfully (with BIOS restored to orig settings)
    It's really disappointing to spend hundreds of dollars on something that you can't get to work out of the box.
     
  2. Matthew Epler

    Matthew Epler UDOOer

    Joined:
    Oct 24, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Okay, so I'e cooled down and tried some new things which have worked.

    With OS installed on eMMC...

    - unplugged all hard drives
    - rebooted, nothing on screen
    - switched from using the USB-C connector to HDMI, image is up
    - shutdown
    - install one drive, reboot
    - format drive, reboot, it shows
    - install 2nd drive, boot up
    - that one shows, but the 1st one doesn't
    - format the first drive
    - reboot
    - both drives show up

    Seems like the screen issues were related to the USB-C port. HDMI is more reliable. As for the drives, I have no idea why what caused these issues but they seem to be stable now.

    PS - you will need to add permissions to your drives if you use ext4 like I did.
     
  3. ccs_hello

    ccs_hello UDOOer

    Joined:
    Apr 15, 2017
    Messages:
    483
    Likes Received:
    172
    Please share NVMe SSD's make/model info. Thx.
     
  4. Matthew Epler

    Matthew Epler UDOOer

    Joined:
    Oct 24, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    @css_hello here is a pic for you.

    FWIW after sitting all night not being used, my UDOO now boots up to a grub command prompt. :|

    [​IMG]
     
  5. Matthew Epler

    Matthew Epler UDOOer

    Joined:
    Oct 24, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    img didn't work and I can't edit while awaiting moderator approval....wtf

    [​IMG]
     
  6. ccs_hello

    ccs_hello UDOOer

    Joined:
    Apr 15, 2017
    Messages:
    483
    Likes Received:
    172
    Also, pls try
    - disable eMMC when loading the OS to NVMe
    - do not install NVMe when loading OS to eMMC
    to see if booting to the OS could work.
     

Share This Page