[Cannot boot Udoo Neo]

Discussion in 'UDOO NEO' started by Kai_Nguyen, Feb 5, 2021.

  1. Kai_Nguyen

    Kai_Nguyen New Member

    Joined:
    Feb 5, 2021
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
  2. waltervl

    waltervl UDOOer

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    2,306
    Likes Received:
    578
    What if you connect a monitor and keyboard, do you see messages? A desktop? Can you ping the neo from your Macbook?
     
    evaloverde likes this.
  3. Kai_Nguyen

    Kai_Nguyen New Member

    Joined:
    Feb 5, 2021
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    I have sold the problem, the imge I dowload from the websize is not right, thanks for your answer
     
    waltervl likes this.
  4. yyluk621

    yyluk621 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I also face the same problem on my PC.
    My setting is :
    UDOO NEO FULL board.
    Power supply 12V, 3A
    Micro SD 32G,
    The image I download is "UDOObuntu 2.2.0 (Ubuntu 14.04 LTS)".
    Should I use another image, "UDOObuntu 2.2.0 Minimal (14.04 LTS)". " ?
     
  5. waltervl

    waltervl UDOOer

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    2,306
    Likes Received:
    578
  6. yyluk621

    yyluk621 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi waltervl,
    Thank you for your answer.
    However, I was already following this link's instruction to make the udoobuntu-udoo-qdl-desktop_2.2.0 image on SD Card.
    i.e.
    download the .zip, then use 7-zip to extract out the .img file.
    run Win32DiskManager (Run as administrator).
    select the .img file.
    Click "Write".
    Finsh.

    After finish,
    I insert the SD card into UDOO NEO,
    then connect UDOO NEO's micro USB port to my PC's USB port,
    then power up UDOO NEO with 12V power adaptor.
    only green LED turn ON. (I wonder why red LED doesn't ON ?)
    PC does not prompt me to install device driver for it. (seems PC does not detect the existence of UDOO NEO)
    If I try to use browser to browse 192.168.7.2, Fail to connect to this site.

    If I try to only connect UDOO NEO to monitor display, (power up UDOO NEO with 12V adaptor). It still only green LED turn ON, and there is nothing appear on the monitor display.

    By the way, I used to follow the same procedure to create another SD Card with image :
    UdooNeo_Android Mashmallow_v.1.1_demo.img.
    and then use it, and everything is normal.
    When I power up UDOO NEO (Android mashmallow image SD Card) with 12V adaptor, both green LED and red LED turn ON.
    When I connect UDOO NEO (Android mashmallow image SD Card) to monitor display, Android image appear on monitor display as I expect, everything is normal, and I can operate it.
     
  7. evaloverde

    evaloverde Administrator Staff Member

    Joined:
    Apr 29, 2019
    Messages:
    232
    Likes Received:
    59
    Hey there Luke, have you managed to find a solution?
     

Share This Page