LVDS screens [Official Discussion]

Discussion in 'Accessories' started by andcmp, Nov 7, 2013.

  1. cypher

    cypher New Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Any news regarding the 7 inch LVDS cable for Udoo Neo?????
     
  2. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    It will be available on Friday December 4, afternoon
     
  3. cypher

    cypher New Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Hi Andrea,
    still not available:(
     
  4. cypher

    cypher New Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Hi Andrea,
    still not available:(
     
  5. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    I said December 4, yesterday was December 8
     
  6. cypher

    cypher New Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    And?
    So now 6 days overdue. You said December 4th and now we have December 8th.
     
  7. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    Dear cypher, sorry I didn't mean to be rude. I thought that the cable was available on December 4 and then became newly unavailable on December 8. I just contacted our warehouse for answers since the cable is still unavailable
     
  8. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    The cable should be available today - as a matter of minutes/hours at worst
     
  9. epifanio

    epifanio New Member

    Joined:
    Oct 24, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I own a 15'' lvds (from the UDOO store) i use it with my UDOO quad. How can I connect it to UDOO neo (full) ?
    Is there a schema i can follow to make the wiring (diy) ?
    One more question I guess there are boards I can connect to the UDOO 15'' lvds to add hdmi/vga connectivity ...
    .. can you point me to a product I can use to "extend" my lvdsconnectivity ?

    Thanks!
     
  10. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    Dear epifanio, no you cannot connect a UDOO NEO to the 15" LVDS screen that is in our shop. That screen is meant to be attached to UDOO QUAD. I don't know other single board computers that are compatible with that screen.
     
  11. Fabio

    Fabio New Member

    Joined:
    Feb 25, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I'm realizing a infopoint/totem and I'd like to use your Innolux N156BGE-L11 LCD, do you think it's a problem to leave it always on? What's its lifespan? Thx
     
  12. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    Dear Fabio,
    we don't have tests so what I'll say would be just a speculation. I'm sorry. I can ensure anyway that UDOO has been already used in commercial applications - there's some stuff you can find on Google, I also made a post about it last year - so it should be ok. For our use in the office it hasn't ever had a problem. Anyway I invite the other users to express their concerns eventually - it would be better, also in order to share problems.
    P.S.: Quad or Dual I assume, since UDOO NEO doesn't work with that screen - just to warn you.
     
  13. Aimar Dynamik

    Aimar Dynamik New Member

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    8
    In order the NEO 7" LVDS screen to be compatible with the QUAD you just need to change the cable isn't it? you don't have to change the whole screen...
     
  14. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    You actually have to change the screen. Meaning that you have to take a look at our shop; on the page of each available UDOO screen is written if it's compatible with NEO, DUAL or QUAD.
     
  15. Aimar Dynamik

    Aimar Dynamik New Member

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    8
    I have just asked the technical support what should I do and their answer was:

    Only a new cable. You can find it here: http://shop.udoo.org/eu/accessories/lvds-cable-for-7-for-quad-dual.html

    I was working with udoo neo and I will buy the quad that's why I'm asking

    Even if I go to the shop to look for the screen both the LVDS7s are the same screen, even their datasheet are the same: UMSH-8596MD-20T
     
  16. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    Ok, the customer care is right and I am wrong :)
     
  17. marcoantonelli

    marcoantonelli New Member

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello everybody,
    a few days ago i have bought a 15,6 touch screen kit for a project.
    Everything seems ok but i can't manage to rotate the screen in portrait mode.

    I have tried to do it via xrandr but the screen is glitching with color bands covering all the area.
    I have also tried to mod the fb0 rotate file but i have only managed to rotate the screen 180 degrees.
    Last try: i have opened a ticket on udoo shop but the operator suggested to ask for help to the community. There are other guys in the forum trying to operate in portrait mode but the posts are old and without solutions.

    Any hints?
     
  18. Marc Rechté

    Marc Rechté New Member

    Joined:
    Jun 30, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello,
    I am planning to connect a Kyocera LVDS screen. My concern is about the devicetree configuration and other implications arising from this specific screen that differs from the UDOO 15":
    UDOO screen is 5 LVDS lines (RX0, RX1, RX2, RX3, RXCLK) whereas Kyocera is 4 lines (RA, RB, RC, RCLK)
    UDO is RGB24 whereas Kyocera is RGB666
    UDOO has only DE bit but no HD/VD bits whereas Kyocera has both
    Also data rates are different (resolution is VGA on Kyocera)
    Thanks.
    Marc
    lvdskyocera.gif
     
  19. Andrea Rovai

    Andrea Rovai Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    240
    Hi @Marc Rechté, welcome in the forum!
    The UDOO Team doesn't support screens other than the official UDOO screens that you can find in our shop. Of course this doesn't keep you and the community from supporting other stuff, even in "crowdworking" (don't know if this word exists, but I guess you get what I mean) here in the forum, but I suggest you to open a new topic, this seems a bit OT to me.
     
  20. rswamy

    rswamy New Member

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    6
    How do you mount the 7" UDOO screens?
    There are no mounting holes on the screen.

    Any suggestions?

    How was this designed to be mounted?

    Thanks.
     

Share This Page