[SOLVED]Udoo quad booting randomly ?

Discussion in 'Troubleshooting' started by fabulou$, Jan 9, 2014.

  1. fabulou$

    fabulou$ New Member

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Hi all,

    Since I received my board I see problems: udoo quad boots randomly.
    Sometimes it boots normally, sometimes iI have to push power off/on 1-2-3-4 or 5 times or more.. until I see it on the network and ping it, or acces by Putty, and also have a HDMI display.
    When it fails, I have black screen, no ping, and of course no ssh via putty.
    I tried several SD cards, several distros.
    I have an AC / DC adapter 12V 2A which is originally made for external HDD.
    The light is always solid green.
    I tried waiting 10 mns before 2 attempts ...same problem.

    Do you have any ideas ?
     
  2. delba

    delba Administrator Staff Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    9
    Re: Udoo quad booting randomly ?

    Hi fabulou$,

    several people had the same problem in the past few months. Turns out that they had an hardware problem (watchdog). To be sure please ask the same question in our CustomerCare section http://www.udoo.org/customer-care/, you'll receive further instructions.
     
  3. fabulou$

    fabulou$ New Member

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Re: Udoo quad booting randomly ?

    Ok, I opened a ticket.

    Thanks.
     
  4. gamemakerh

    gamemakerh New Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I have this problem too. Very frustating. just got my UDOO yesterday.... I thought I got damaged board from factory
     
  5. fabulou$

    fabulou$ New Member

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    ticket opened, i'll return the quad..
    @gamemakerh : if you find another solution than replacing, can you keep me informed? I will do the same
     

Share This Page