Udoo Bolt V8 no sound over HDMI

Discussion in 'UDOO BOLT' started by palita, Dec 25, 2019.

  1. hybotics

    hybotics UDOOer

    Joined:
    May 13, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    CORRECTION: The AMDGPU driver IS installed on my system, which is currently Linux Mint MATE 20.

    8-Dale
     
    evaloverde likes this.
  2. evaloverde

    evaloverde Administrator Staff Member

    Joined:
    Apr 29, 2019
    Messages:
    232
    Likes Received:
    59
    Hey Dale, have you solved your problem yet? I'm glad that your forum mates have helped you!
     
  3. hybotics

    hybotics UDOOer

    Joined:
    May 13, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    I do get sound over HDMI now. However, my sound settings are not retained between boots. I have to reset my sounds preferences after each boot.

    8-Dale
     
  4. topmintone

    topmintone New Member

    Joined:
    Mar 20, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I had 1 issue. I installed VLC and set the volume low (or off, I don't remember). That also set the global volume that could not be restored.
     
  5. topmintone

    topmintone New Member

    Joined:
    Mar 20, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    If your HDMI monitor can decode digital stereo (which is the most basic one) and sound well, but not on other streaming sources, you'll have to trace the audio stream format
     
    Last edited by a moderator: Mar 26, 2021

Share This Page