Usb webcam disconnects randomly

Discussion in 'UDOO X86' started by Max Björverud, Nov 23, 2020.

  1. Max Björverud

    Max Björverud New Member

    Joined:
    Oct 21, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    So this problem just appeared. After a while the webcam just stops and just disappears from the computer. You don't even see it with lsusb. It's just gone.

    A delayed restart will turn it back on again but a regular restart might not.

    I'm scratching my brain trying to understand what it could be. My current ideas are:
    • Temp power loss on usb port
    • Wrong power line frequency on webcam
    • Camera overheats?
    Is there anything else I could check for? Are any of the above issues with the Udoo.

    Oh and the forth idea. We're powering the UDOO, two lamps and a fan from the same power source. Should we separate it so that the Udoo has its own?
     
  2. waltervl

    waltervl UDOOer

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    2,302
    Likes Received:
    575
    Perhaps USB sleep mode?
    What is your OS (linux, windows)?
     
    evaloverde likes this.
  3. evaloverde

    evaloverde Administrator Staff Member

    Joined:
    Apr 29, 2019
    Messages:
    232
    Likes Received:
    57
    Hey Max, have you solved the issue? Thanks!
     
  4. ccs_hello

    ccs_hello UDOOer

    Joined:
    Apr 15, 2017
    Messages:
    506
    Likes Received:
    181
    Max,

    Providing make/model number of the USB Webcam is essential for us to help you.
    Is that webcam always USB port-powered (i.e., not having a separate power supply)?
    Does the problem only happen to that webcam but not other brand of webcams?
    Did you extend the USB cable thru some means?
    If the webcam USB cable is user swappable, have you tried other USB cable?
     

Share This Page