regular bluescreen

Discussion in 'UDOO BOLT' started by GerbenT, May 3, 2019.

  1. evaloverde

    evaloverde Administrator Staff Member

    Joined:
    Apr 29, 2019
    Messages:
    189
    Likes Received:
    53
    Glad you solved the issue. We placed yet another inquiry with the developers. They've been focusing on the fan so far.
     
  2. someone_passingby

    someone_passingby UDOOer

    Joined:
    Oct 3, 2019
    Messages:
    24
    Likes Received:
    7
    Great!
    Please update us here after few days of usage so that any of us can recommend this tentative fix confidently to whoever experiencing the same issue.
    Enjoy!
     
    chrisr and evaloverde like this.
  3. someone_passingby

    someone_passingby UDOOer

    Joined:
    Oct 3, 2019
    Messages:
    24
    Likes Received:
    7
    Correction: AMD Chipset 19.30.01.36, not 19.10 (This does not really matter to this BSOD issue tho).
     
    evaloverde likes this.
  4. chrisr

    chrisr UDOOer

    Joined:
    Nov 1, 2013
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Further to the posts above, disabling the eMMC does seem to fix the bluescreen issue. My Udoo has now been running and stable for a couple of days. Thanks for all the help.

    Now all I need is a way to quieten the fan :)
     
    evaloverde and someone_passingby like this.
  5. FastFreddi

    FastFreddi UDOOer

    Joined:
    Jun 20, 2017
    Messages:
    15
    Likes Received:
    7
    My system reboots at least daily. Will try disabling eMMC to see if it helps. Some reboots are triggered by BugCheck occurring after these TPM events, wonder if its related with the improper implementation of TPM.
    [​IMG]
     
  6. FastFreddi

    FastFreddi UDOOer

    Joined:
    Jun 20, 2017
    Messages:
    15
    Likes Received:
    7
    Here's the screenshot, not sure the above post shows it.
     

    Attached Files:

  7. DJVT

    DJVT UDOOer

    Joined:
    Nov 28, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Hi, I had boot loop issues after repeatedly changing and saving settings in the BIOS at the beginning adjusting PWM fan speed and temperature. I unplugged the RTC-battery. No issues ever since. Idk if this will help you but maybe it is worth a try. I would turn off the board and disconnect power before doing that, though.

    Good luck!
     
  8. itimpi

    itimpi UDOOer

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    119
    Likes Received:
    33
    Have you tried disabling the eMMC drive in Windows Device Manager? There have been many reports that this can stop BSOD occurring.
     
    evaloverde likes this.
  9. chrisr

    chrisr UDOOer

    Joined:
    Nov 1, 2013
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Well the Udoo was working fine for a whole 2weeks after I made the changes above and disabled eMMC, but today the bluescreen has reappeared with DRIVER STATE POWER FAILURE. So there would still appear to be another underlying problem. Eva/Udoo team is anyone actively looking into the root cause problem? Thanks
     
  10. waltervl

    waltervl UDOOer

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    2,237
    Likes Received:
    561
    Did you try to change power settings of Wifi or Graphics?
    From https://forums.tomshardware.com/faq/fix-windows-10-driver-power-state-failure-error.2752242/

     
    evaloverde and chrisr like this.
  11. chrisr

    chrisr UDOOer

    Joined:
    Nov 1, 2013
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Thanks waltervl. Checked this and I had power saving off, and no wifi as I am using ethernet.

    However just noticed that when Windows 10 Pro updated to version 1909 this week on my PC it very helpfully seems to have enabled the eMMC automatically! I have now disabled again this and hope it fixes the problem. In case anyone else gets the problem suddenly reoccuring.

    Udoo team - if you make more Bolts just remove the eMMC chips and also on any future designs. The capacity is uselessly small and they just seem to cause problems!
     
  12. waltervl

    waltervl UDOOer

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    2,237
    Likes Received:
    561
    For an embedded system an EMMC could be very helpfull. And it look like Windows is causing an issue here. There is no issue with linux
     
    evaloverde likes this.
  13. ej_1090

    ej_1090 UDOOer

    Joined:
    Nov 9, 2019
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    Hi all, it's been a while since I had a blue screen. Using the latest release driver package (19.40.01.08r) from AMD found here:
    https://www.amd.com/en/support/embe...rocessors/v-series-v1000-radeon-vega-graphics
    I've been running this driver package since day of release and it looks like everything is working properly on my end.

    SW Info:
    Windows 10 Version 1909 (Build 18363.592)

    HW Info:
    UDOO Bolt V8
    32GB (2x16GB GSkill F4-2400C16-16GRS)
    HP SSD EX900 250GB NVMe
    Intel Dual Band Wireless-AC 8265 (M.2 Slot)
    Dell 130W Power Supply with jack adapter
    2x DELL P2217H monitors on HDMI (using the USB3 hubs onboard both monitors)
     
  14. peasplitter

    peasplitter UDOOer

    Joined:
    Oct 13, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    I'm having the same problem. Upgrading the drivers hasn't helped. Ubuntu runs without problem, but Win10 dies several times a day.
    BSOD.JPG
     
  15. waltervl

    waltervl UDOOer

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    2,237
    Likes Received:
    561
  16. peasplitter

    peasplitter UDOOer

    Joined:
    Oct 13, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Thanks, I missed that. Seems to have done the trick, 72 hours without a crash.
     
    waltervl likes this.

Share This Page